Om du älskar glass och vill sälja din egen hemgjorda glass så kan du starta ett eget företag. Att starta företag kräver energi och tid men om du är villig att arbeta för ditt företag är det helt klart värt ett försök. Om du har en affärsidé och affärsplan färdig är det bara att sätta bollen i rullning. Om du skulle behöva extra finansiering kan du se över möjligheterna att ta ett företagslån. Hos Qred.com kan du ansöka om företagslån som är enkelt och flexibelt. Du kan ansöka på en minut och få svar samma dag. De har inriktat sig på småföretag som vill ha en smidig och enkel låneprocess. Många småföretag har dessutom svårt att få lån hos många av storbankerna.

Kolla upp vad som gäller för glassförsäljning

När du ska sälja livsmedel bör du kontakta miljöförvaltningen för att höra vad som gäller i din situation. Du kan behöva anmäla ditt företag som livsmedelsverksamhet. Det finns regleringar kring livsmedel som säljs till konsument. Det är för att det ska vara säkert för en konsument att handla olika livsmedel.

Att göra glass är ett hantverk

Hemgjord glass slår glass som du köper i affären med hästlängder. Att göra glass är ett hantverk som är enkelt men det kräver ett visst handlag. När du har kommit underfund med hur du ska göra glass kan du börja experimentera med olika smaker. Svenskar tillhör det folkslag som äter mest glass i hela världen och då är det köpt glass i matbutiken. Det faktiskt väldigt få kaféer och konditorier som säljer egengjord glass, vilket är synd. Glass som köps i butik är oftast baserad på olika pulverprodukter och halvfabrikat medan “riktig” glass är gjord på mjölk, grädde, socker och någon smaksättning som till exempel vaniljstång. Om glassen ska smaka riktigt gott ska den vara gjord på riktiga råvaror.

Det finns olika typer av glass

Det finns olika typer av glass och den kan skilja sig mycket åt beroende på var den kommer ifrån. Fransk glass är gräddig och smidig medan italiensk glass ofta är lättare. Italiensk glass har nästan alltid en liten smak av citron. Amerikansk glass är väldigt gräddig och krämig. Den är också sötare med mer socker i men innehåller inte ägg. Att göra glass består av tre huvudmoment: tillredning och kylning, frysning och sist härdning.