Det finns få saker som passar sig så bra efter en god och saftig pizza som glass. Sältan i pizzan vägs väl upp av sötman i glassen och tvärtom. Det gör dem till en perfekt kombination. Om du är på genomresa i Småland kan du stanna till i Växjö för att äta både glass och pizza.

Unna dig en pizza på en pizzeria i Växjö

Pizzan har kommit att bli en populär maträtt i hela landet och den gör sig utmärkt för livets alla tillfällen. Oavsett om man firar födelsedag, håller på att flytta eller bara vill slippa laga mat, passar en pizza perfekt. En del hävdar att pizzor är onyttiga, men de är inte så mycket värre än att äta några mackor. Pizzadegen är ju oftast väldigt tunn, vilket innebär att det inte är så mycket bröd man får i sig när man äter en pizza. Ingredienserna på pizzan är oftast rätt ofarliga de också då det mesta består av kött och grönsaker.

Om du har vägarna förbi Småland under sommaren kan du stanna till på en pizzeria i Växjö för att unna dig en god pizza. När du har ätit klart kan du ta vägarna förbi Askelyckans konditori som bjuder på deras hemgjorda glassar. Enligt många är det stans godaste glass. Glass efter pizza är nämligen en oslagbar kombination och något du verkligen bör testa om du inte har gjort det.

Med pizza och glass i magen kommer du stå dig ett bra tag tills det är dags för nästa stopp i Småland eller på någon helt annan plats i vårt avlånga land. Som det gamla talesättet säger: “Det är inte målet som är det viktiga utan det är vägen dit”. Se därför till att göra resan till ett minne den också.