Om man är en riktig glassfantast så är det viktigt att man får njuta av sin favoritvara på bästa möjliga sätt. Den får varken vara för kall eller för varm och vill man göra egen glass finns det små tricks man kan tillämpa. När det kommer till professionella hemligheter så kan man till exempel låta den färdiga glassmeten stå i kylen över natten innan man fryser den, och alltid se till att ta ut den i förtid om man skall servera den som efterrätt.

För den som har varit i Italien är det bekant att många glassbarer, så kallade gelaterier, marknadsför sig själva genom att skapa frestande glassberg i sina förvaringsdiskar. Men eftersom glass bryts ner när den kommer i kontakt med luft bör den alltid förvaras så lufttätt som möjligt. Gå därför alltid till glassförsäljarna som förvarar sina varor i slutna behållare.

Pistageglass skall inte vara grön! Om du ser att den har en illgrön färg så spring därifrån då det innebär att man har tillsatt en massa onödiga färgämnen. Den bästa pistageglassen har alltid samma färgnyans som nöten, det vill säga en slags beige/ljusbrun färg.