Glass är något de flesta gillar, oavsett ålder. Tack vare att glassens ingredienser kan anpassas in i det oändliga kan precis alla också njuta av olika sorters glass. Att göra glass behöver inte heller vara särskilt svårt. Men hur står det till med de maskiner som tillverkar glass? Hur servas de och kan man utföra en service eller olika reparationer på egen hand?

Service för glassmaskiner i storkök

I ett storkök som tillverkar glass kan service behövas mer frekvent. När man tecknar avtal via storköksservice med RMS ingår alltid service. Om en maskin går sönder kan man också få den utbytt akut, eller så skickas en reparatör ut snarast möjligt. Ju mer frekvent och tung belastning en köksmaskin utsätts för, desto större risk finns det att den går sönder. Det här är också en aspekt att tänka på när man köper maskiner för glasstillverkning i stor skala. En liten elvisp för hushållet kommer inte fungera i längden när flera hundra liter glass måste tillverkas på en dag.

Göra glass hemma

Även om man inte har så stora redskap går det att göra glass hemma med bra resultat. Här kanske det inte är lika stor katastrof om elvispen går sönder eftersom man inte har flera hundra gäster som sitter och väntar. Att ha serviceavtal för de hushållsmaskiner som finns i hemmet är alltså inte speciellt vanligt. Däremot kan man ha garanti på maskinerna, och en sådan brukar också finnas för olika apparater som existerar i storkök.

Kan man serva maskinerna på egen hand?

Att serva maskiner som tillverkar glass är inget man bör ge sig på om man inte vet vad man gör. I många fall slutar garantin att gälla om man inte anlitar en reparatör, och dessutom kan man själv eller apparaten ta allvarlig skada vid en felaktig service. Det man kan göra är att hålla maskinen ren. Om den börjar låta konstigt och man inte ser exakt vad som är fel, eller om glassen inte blir bra bör man kontakta sin leverantör för att få hjälp.