Vem gillar inte att äta glass? Att äta glass kan dock innebära mycket mer än att bara njuta av en god efterrätt. Det är tillsammans med många andra situationer ett unikt tillfälle att exponeras för kyla och aktivera vårt nervsystem. Vad kyla gör är att det aktiverar kroppens kamp- och flyktreaktion. Även om denna stressreaktion kan verka negativ vid första anblick så medför den en rad fördelar för kropp och sinne.

Fördelar med kyla och köldexponering

De fysiska och mentala fördelarna med att exponeras för kyla är många och väldokumenterade. Av denna anledning är det inte långsökt att dra slutsatsen att glass kan bidra med liknande fördelar. Några av de främsta fördelarna kommer inte av vad du ser utan snarare av vad du känner. Du kommer definitivt att känna dig annorlunda med köldexponering, se bara på följande otroliga fördelar:

  • Bränner fett i kroppen.
  • Minskar svullnaden i armar och ben.
  • Ökar testosteronhalten hos män med upp till 500 procent.
  • Ökar tillväxthormoner i kroppen.
  • Ökar blodcirkulationen.
  • Ökar immunsystemet med upp till 300 procent.
  • Ökar noradrenalin med upp till 300 procent.

I denna lista är en av de främsta fördelarna med köldexponering att det ökar din blodcirkulation. När det kalla vattnet träffar huden reagerar kroppen automatiskt med att öka blodcirkulationen för att bibehålla kroppstemperaturen. Denna reaktion är särskilt bra för någon med högt blodtryck eller med hjärt- och kärlsjukdom. Föga förvånande är det därför många experter som rekommenderar att ta kalla duschar regelbundet. Att investera i en ny takdusch är därför mycket smart idé som gör det bekvämare att ta kalla duschar. Hos Rorfokus.se hittar du ett brett sortiment av prisvärda takduschar som levereras till dig inom ett par dagar. Där kan du välja mellan exklusiva modeller från välkända varumärken till mer budgetvänliga alternativ.

Exponera dig för kalla temperaturer med glass

Nyckeln är att exponera dig för kalla temperaturer för att aktivera kroppens cirkulationssystem och mekanismer. Lyckligtvis finns det flera sätt att exponera dig för kyla. Förutom att ta kalla duschar kan du äta glass! Inte nog med det, glass är även en rik källa till många näringsämnen som vitamin A, B, C, D och E. Att äta glass är en bra början för att vänja kroppen för kalla temperaturer som också minskar stressen för kalla duschar.