Vem älskar inte glass och kaffe? Glass är oerhört gott och finns i massor av olika varianter och smaker. Kaffe finns också med flera olika smaker och varierande typer av kaffedrycker. Det finns många goda anledningar till att kunna njuta av kaffe med gott samvete eftersom denna dryck har flera goda hälsoeffekter.

Kaffe innehåller koffein som är uppiggande. Dessutom stärker detta ämne korttidsminnet, hjärnans förmåga att bearbeta information samt stimulerar det centrala nervsystemet. Kaffe påverkar belöningscentrumet i hjärnan, vilket kommer att få dig på ett gott humör under ett antal timmar. Kaffe skyddar även mot demens och Parkinsons sjukdom då det minskar risken med upp emot 80 procent. Skyddet kommer från det att kaffe förhindrar hormonet dopamin att minska i hjärnan. Vad är då bättre än glass med kaffe? Bjud familjen och far- och morföräldrar på hemgjord kaffeglass gjord av äkta kaffe med koffein. Bästa och godaste kaffeglassen är gjord av hemgjord glass med starkt kaffe eller espresso.

Kaffe kan få träningen att fungera bättre. Tester har gjorts med cyklister som först drack kaffe utan koffein och sedan drack vanligt kaffe före träningen. Det visade sig att uthålligheten förbättrades efter vanligt kaffe och de ansåg att träningen kändes mindre ansträngande än när de drack koffeinfritt kaffe. Det är bra nyheter för alla som tränar en sport och som älskar kaffe. För lag, föreningar och skolklasser finns möjlighet att skapa inkomster genom direktförsäljning av bland annat kaffe. Företaget SäljDirekt, som startades 2010, har stor erfarenhet att hjälpa lag och skolklasser att tjäna pengar. Utan stor arbetsinsats kan din klass eller lag via SäljDirekt börja sälja högkvalitativa, välkända, efterfrågade och prisvärda produkter och skaffa inkomster till klassresan eller cupen. Genom SäljDirekt kan ditt lag eller klass sälja exempelvis lyxkaffe från det anrika svenska rosteriet Karlberg som annars endast säljer sitt kaffe till delikatessbutiker och baristor.

Italienarna är ett kaffeälskande folk som även älskar glass. Givetvis har de uppfunnit fantastiskt smakrika kaffedesserter såsom affogato. Detta är en enkel italiensk kaffedessert som är otroligt god. Allt du behöver göra är att hälla sötad (med socker) espresso över ett glas med vaniljglass. För ännu mer smak kan man med fördel hälla i en liten skvätt god likör.

Drick kaffe, ät kaffeglass och njut av kaffedesserter med gott samvete. Kaffe skyddar din kropp och minskar risk för bröstcancer, levercancer, tarmcancer och gallsten. Dessutom stärker kaffe hjärt-kärl-systemet och minskar risk att utveckla typ 2-diabetes. Vad är bättre än att kunna njuta av en aromatisk kopp kaffe efter lunchen eller njuta av fantastisk kaffeglass efter middagen? Bjud dina vänner på Italienskt kaffe med vaniljglass, en otroligt enkel och härlig dessert att imponera med.