Glass är något som de flesta gärna vill kunna njuta av i många situationer. Har man valt att bli vegan handlar det om att undvika allt som härstammar från djur, det vill säga bland annat grädde och mjölk. Är man dessutom laktosintolerant finns det idag ett stort utbud av andra alternativ.

Laktosfri glass och perfekta tandimplantat!

Laktosfri glass består ofta av havre-, eller mandelmjölk. Även en god sorbetglass fungerar bra både för den som är laktosintolerant och för den som är vegan. Det kända märket och goda glassen som är Ben & Jerrys laktosfria och veganvänliga glass finns som alternativ i matbutikerna och är baserad på mandelmjölk. Glassen, som är helt mjölkfri, har bland annat namnen Chunky Monkey, Coffee Caramel Fudge, samt till exempel P.B & Cookies. Nya smaker utvecklas ständigt för att kunna förse allas behov av en god glass. Ett annat märke som skapar helt laktosfri och veganvänlig glass är märket Oatly, med en bas av havremjölk. När man äter glass kan det vara jobbigt om man har tänder som behöver bytas ut på grund av för stora skador. Då kan professionella tandimplantat i Stockholm vara en perfekt lösning för både ett vackrare leende och att man slipper besvär.

Gör egen veganlass!

Om man vill testa att göra en egen glass, kan man med hjälp av ett gott recept på vegansk vaniljglass få en härlig smakupplevelse! Detta basrecept fungerar utmärkt att använda för all typ av smaksättning i glassen, som choklad, jordgubb, hallon, karamell eller valfri annan smaksättning. Glassen fungerar lika bra för någon som är laktosintolerant, samt är dessutom ett bra alternativ om man får gäster som är laktosintoleranta eller veganer. Även en sorbetglass som dessert kan vara riktigt gott på en middagsbjudning! En sorbetglass består av vatten, socker, bär, eller till exempel citron. En del recept på sorbet innehåller äggvita, men är man vegan finns det även recept utan äggvita.